E15: Nová Sazka loni vydělala 290 mil.Kč, předloni byla ve ztrátě

10.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. července (ČTK) - Společnost Sazka sázková kancelář, která od 1. listopadu 2011 převzala loterijní byznys zkrachovalé Sazky, měla loni čistý zisk 290 milionů korun. Předloni byla ve ztrátě, pod novým majitelem ale loterie fungovaly pouze dva měsíce. V necelém prvním roce fungování firma hospodařila se ztrátou 267 milionů korun. Uvedl to dnešní E15.

Na loňském čistém zisku se podle listu podílela loterijní činnost, která tvoří 97 procent z tržeb ve výši 6,4 miliardy korun. Předloňské tržby činily kvůli dvouměsíčnímu fungování nové Sazky 811 milionů korun.

Naopak u neloterijních aktivit loni zaznamenala nová Sazka ztrátu 99 milionů korun. Jde například o placení složenek za elektřinu či vodu nebo dobíjení tarifů mobilních telefonů.

Sazka sázková kancelář je nyní vlastněna skupinou KKCG miliardáře Karla Komárka, která loni v prosinci za nezveřejněnou částku koupila podíl PPF. Skupina KKCG je s investicí spokojená. "Byla to dokonalá transakce. PPF je spokojená s tím, za kolik nám svůj podíl prodala, a my jsme velmi spokojeni, za kolik jsme koupili," řekl dnešnímu E15 finanční ředitel KKCG Radek Dyntar.

Loterijní firma Sazka dlouhé roky vytvářela miliardové zisky. Naposledy za rok 2010 vykázala čistý zisk 1,4 miliardy Kč.

jap

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK