Americké akcie zastavily čtyřdenní sérii růstu

10.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. července (ČTK) - Americké akciové trhy si dnes po čtyřech dnech svižného růstu vybírají oddechový čas a jejich hlavní indexy v polovině dne mírně klesaly. Investoři čekají na zveřejnění zápisu z posledního zasedání centrální banky USA (Fed), aby odhadli, kdy by mohlo začít stahování monetární podpory ekonomiky.

V poledne místního času (18:00 SELČ) Dow Jonesův index ztrácel 0,1 procenta a byl kolem 15.272 bodů. Širší index S&P 500 klesl o 0,2 procenta na 1660 bodů. Index technologického trhu Nasdaq byl kolem 3508 bodů, získával ale 0,1 procenta.

Fed zveřejní zápis ze zasedání z 18.-19. června ve 20:00 SELČ. Šéf Fedu Ben Bernanke na závěr tehdejšího zasedání řekl, že pokud se bude ekonomika vyvíjet podle předpokladů, začne Fed zřejmě už v letošním roce omezovat nákupy dluhopisů a do poloviny příštího roku je zcela zastaví. Investory bude zajímat jakákoli informace z diskusí, která naznačí něco více, řekli analytici agentuře Reuters.

Index S&P 500 za poslední čtyři dny vzrostl o 2,4 procenta a v úterý se dostal jedno procento pod své rekordní maximum z 21. května. Trh podporovaly příznivé údaje z amerického průmyslu a trhu práce, což zmírnilo obavy z vlivu stahování měnové stimulace. V červnu S&P kvůli strachu z kroků Fedu zaznamenal první pokles za osm měsíců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK