Koruna dál stagnuje k euru a mírně posiluje k dolaru

22.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. července (ČTK) - Česká měna v úvodu týdne dále stagnuje k euru a lehce zpevňuje vůči dolaru. Podle údajů serveru Patria Online byla koruna v 10:30 vůči euru na pátečním závěru 25,94 Kč/EUR a k dolaru o dva haléře silnější na 19,71 Kč/USD.

"Žádná data z ČR ani regionu dnes nejsou na programu. Pro korunu by měla být víceméně neutrální zpráva, že Moody´s potvrdila České republice rating a přidala pozitivní komentář ke státním financím," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Euro vůči dolaru mírně zpevnilo na 1,3157 USD/EUR. Podle Vlka působí na euro pozitivně několik zpráv, a to o vítězství liberální demokracie premiéra Šinzó Abeho ve víkendových japonských volbách, schůzka G20, jejíž vyznění je podle Vlka výrazně prorůstové, a pozitivní rétorika čínského ministra financí.

Lou Ťi-wej uvedl, že počítá pro letošek s dosažením plánovaného nárůstu ekonomiky o 7,5 procenta a že země bude pokračovat v prorůstových reformách. "Nedávno přitom tento ministr trhy zaskočil prohlášením v tom smyslu, že růst může být pod sedmi procenty a že s tím nemá problém," připomněl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK