Starwood Capital koupil kancelářský komplex The Park u D1 v Praze

22.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. července (ČTK) - Přední globální společnost pro soukromé investice, americká Starwood Capital Group koupila komplex dvanácti kancelářských budov The Park u dálnice D1 na jižním okraji Prahy. Jde o největší prodej administrativních objektů v ČR. O prodeji dnes informovala společnost Aberdeen Asset Management Deutschland, která zastupovala dosavadní majitele budov, německý nemovitostní fond Degi. Cena transakce nebyla zveřejněna. Degi komplex před pěti lety koupil za deset miliard Kč.

Dvanáct kancelářských budov s celkovou pronajímatelnou plochou 116.000 metrů čtverečních patří k největším administrativním komplexům v zemi. V letech 2003 až 2008 ho postavil developer AIG/Lincoln. V tamních kancelářích sídlí mimo jiné nadnárodní společnosti jako například Accenture, Dell, DHL, Fujitsu, Honeywell či IBM.

Čtyři z budov dosud vlastnila společnost Degi Europa, dalších sedm pak Degi International a poslední dvanáctou Degi Global Business. Fond Degi za ně v roce 2008 zaplatil celkem 400 milionů eur (tehdy zhruba deset miliard korun). Jednalo se o vůbec největší transakci s kancelářskými objekty k níž historicky na pražském trhu s nemovitostmi došlo.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK