Bundesbanka: Německá ekonomika ve 2.čtvrtetí zrychlila růst

22.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 22. července (ČTK) - Německá ekonomika po slabém startu ze začátku roku ve druhém čtvrtletí výrazně zrychlila růst. Dopomohlo k tomu zejména oživení aktivity v průmyslu a stavebnictví, uvedla německá centrální banka v dnešní měsíční zprávě o stavu ekonomiky. V letních měsících však Bundesbanka čeká další zpomalení.

"Poslední ukazatele potvrzují, že po slabém startu do roku 2013, způsobeném nepřízní počasí, německá ekonomika ve druhém čtvrtletí silně expandovala," uvedla Bundesbanka. "Při pohledu na letní čtvrtletí se objevují známky zpomalení růstu," dodala.

Německá ekonomika v letošním prvním čtvrtletí vykázala proti předešlým třem měsícům růst o 0,1 procenta. Těsně se tak vyhnula recesi, protože v posledním čtvrtletí loňského roku hrubý domácí produkt klesl o 0,7 procenta.

Bundesbanka konkrétní předpověď pro druhé čtvrtletí nepodala. Ekonom Holger Schmieding z Berenberg Bank předpovídá podle agentury AP růst o 0,8 procenta. Oficiální údaje o německém HDP od dubna do června vyjdou 14. srpna.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK