Americké akcie začaly týden mírným růstem

22.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 22. července (ČTK) - Americké akcie dnes začaly stagnací a v polovině dnes jejich hlavní indexy mírně rostly. Investoři se zaměřují na firemní výsledky a Wall Street zpočátku podkopal pesimistický výhled restaurační společnosti McDonald´s. Trhy ale podpořilo oživení akcií technologických gigantů Google a Microsoft.

Index Dow Jones v poledne místního času (18:00 SELČ) stoupl o 0,1 procenta na 15.556 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 posílil o 0,2 procenta na 1696 bodů a navázal na páteční vzestup na nové maximum. Index technologického trhu Nasdaq se pohyboval kolem 3598 bodů s přírůstkem 0,3 procenta.

McDonald´s vykázala ve druhém čtvrtletí slabší zisk, než se čekalo, a předpověděla, že po zbytek roku vzhledem ke slabému evropskému trhu jen stěží dosáhne růstu. Akcie firmy klesly o 2,6 procenta. Trhu ale pomohlo oživení akcií společností Google a Microsoft, které v pátek v reakci na nepříznivé výsledky výrazně klesly.

Investoři dnes zpočátku prodávali, aby inkasovali zisky ze vzestupu širšího indexu na nové maximum, podle analytiků ale větší korekce dosavadního růstu zatím nehrozí. S&P 500 od počátku července stoupl o více než pět procent a je na cestě k nejlepšímu měsíčnímu výkonu od října 2011.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK