Index S&P 500 v pondělí uzavřel na dalším rekordním maximu

23.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. července (ČTK) - Index amerického akciového trhu S&P 500 v pondělí navzdory neuspokojivým výsledkům společnosti McDonald's mírně posílil, a uzavřel tak na dalším rekordním maximu.

Dow Jonesův index se zvýšil o 0,01 procenta na 15.545,55 bodu. Širší index S&P 500 zpevnil o 0,20 procenta na 1695,53 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite posílil o 0,36 procenta na 3600,39 bodu, napsala agentura Reuters.

K růstu trhu velkou měrou přispěly finanční tituly. Společnost Bank of America si například připsala více než tři procenta. Podle analytiků si trh zřejmě bude i nadále držet vzestupnou tendenci, k dosažení výraznějšího růstu však budou zapotřebí silné čtvrtletní výsledky amerických podniků.

"Většina výsledků je zatím dobrá. Možná, že ne skvělá, ale dobrá. V důsledku toho předpokládám, že investoři budou nadále dávat najevo svůj zájem o akcie," uvedl analytik Rick Meckler ze společnosti LibertyView Capital Management.

Největší světový řetězec restaurací s rychlým občerstvením McDonald's v pondělí oslabil téměř o tři procenta poté, co jeho čtvrtletní zisk zaostal za očekáváním analytiků. Firma navíc upozornila, že nadcházející rok pro ni bude kvůli těžkým podmínkám na trhu složitý.

Na devizovém trhu se euro vůči dolaru vyšplhalo až na měsíční maximum 1,3218 USD. Později však o část zisků přišlo a ke konci pondělního obchodování v New Yorku se prodávalo za 1,3186 USD. Oproti pátečnímu závěru tak vykazovalo nárůst o 0,3 procenta.

pmh šeb

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK