Koruna umazala předchozí mírnou ztrátu a k dolaru stagnuje

23.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. července (ČTK) - Česká měna dopoledne umazala předchozí mírnou ztrátu k euru a vůči americkému dolaru stagnuje. Podle údajů serveru Patria Online byla koruna v 10:30 k euru silnější o čtyři haléře na 25,93 Kč/EUR a k dolaru výše haléř na 19,65 Kč/USD.

Podle analytika společnosti Akcenta Miroslava Nováka nic nenasvědčuje tomu, že by během dne mělo dojít k výraznějším pohybům kurzu koruny. Český ekonomický kalendář je podobně jako v pondělí kompletně prázdný, takže se koruna z tuzemska podle něj žádných impulsů nedočká.

"Prázdninová atmosféra se až na výjimky projevuje na celém devizovém trhu. Pokud vezmeme v potaz absenci ekonomických dat podpořenou letními dovolenými, tak nám pro dnešek vychází stagnace koruny k euru i k americkému dolaru," uvedl Novák.

Euro vůči americkému dolaru v pondělí postupně posilovalo a dostalo se až na hranici 1,3200 USD/EUR, kolem které se pohybuje i dnes dopoledne.

Podle analytika Patria Finance je pohyb kurzu eura k dolaru minimální. "Evropské akcie navazují na pondělí a dál rostou, výnosy na periferii nepatrně klesají a výnosy německých dluhopisů stoupají o trochu více než je tomu u amerických dluhopisů. Tento vývoj by měl eurodolaru vyhovovat, ale žádné další zisky mu nepřináší," dodal Vlk.

vrk mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK