Armatury Group dodá výrobky za více než 100 milionů do Alžírska

23.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dolní Benešov (Opavsko) 23. července (ČTK) - Společnost Armatury Group z Dolního Benešova na Opavsku, která vyrábí armatury, potrubí a příslušenství, dodá výrobky za více než 100 milionů korun do Alžírska. Na stavbu plynovodů a terminálů pro přepravu plynu vyveze 200 armatur, první část kulových kohoutů za téměř 50 milionů korun poslala do Afriky před několika dny. ČTK o tom dnes informovala mluvčí firmy Eva Kijonková.

Další části dodávek se kompletují a vyvezeny budou v září a na konci roku. Jde o první zakázku společnosti Armatury Group v Alžírsku. "Naším klientem je významná africká plynárenská společnost. Kontrakty jsme si museli vysoutěžit v pěti náročných tendrech. I proto si nově otevřených dveří do Alžírska vážíme a považujeme tento trh za velmi perspektivní," uvedl předseda představenstva společnosti Petr Holeček.

Získat alžírskou zakázku bylo podle ředitele pro výzkum a vývoj Vladimíra Vašíčka složité. "Mnohostránkové technické specifikace byly k dispozici jen ve francouzštině, na první pohled byly zřejmé technické odlišnosti u dodávaných armatur a velká konkurence tlačila ceny dolů," uvedl.

Firma svou produkci vyváží do 65 zemí. Pro Afriku už vyráběla například uzavírací klapky pro vodní elektrárnu v Kongu, kulové kohouty pro Maroko nebo armatury pro Egypt, Etiopii, Nigérii a Ugandu. Na další trhy kontinentu chce firma proniknout ještě výrazněji. Holeček uvedl, že Armatury Group usiluje o nové kontrakty například v Súdánu, kde by mělo jít zejména o kulové kohouty terminálu na zkapalněný ropný plyn (LPG).

Společnost Armatury Group zaměstnává 500 lidí. V roce 2012 dosáhla rekordních tržeb 2,5 miliardy korun. Ročně vyrobí více než 50.000 armatur, přes dvě třetiny exportuje. Její výrobky a služby se uplatňují především v oblastech klasické i jaderné energetiky, dále v chemii a petrochemii, hutnictví, plynárenství nebo vodárenství. Společnost má v České republice kromě Dolního Benešova provozovny v Kravařích na Opavsku, Ostravě a Hranicích na Přerovsku. Dceřinou společnost má na Slovensku a obchodní zastoupení například v Rusku, Číně, Egyptě, Íránu či Indii.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK