Americké akcie beze změn, trh čeká na Apple

23.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. července (ČTK) - Americké akciové trhy dnes zůstávají bez větších změn a jejich indexy v polovině obchodování vesměs ztratily počáteční zisky. Investoři se nadále zaměřují na čtvrtletní výsledky velkých společností. Teď čekají hlavně na údaje technologického giganta Apple, který vydá zprávu až po oficiálním uzavření trhu.

Dow Jonesův index v poledne místního času (18:00 SELČ) stoupl o 0,1 procenta na 15.560 bodů. Širší index Standard & Poor's 500, který v posledních třech dnech dosahoval nových maxim, oslabil o 0,2 procenta na 1693 bodů. Index technologického trhu Nasdaq se pohyboval kolem 3588 bodů se ztrátou 0,3 procenta.

Akcie zpočátku podporovalo prohlášení čínské vlády, která slíbila, že zajistí, aby růst druhé největší světové ekonomiky neklesl pod sedm procent. Index Dow Jones podpořily příznivé výsledky a rostoucí akcie společností DuPont a United Technologies. Výrazně naopak klesly akcie internetové videopůjčovny Netflix, která oznámila nižší počet nových zákazníků, než trh čekal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK