Koruna posílila, k dolaru je na měsíčních maximech

24.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. července (ČTK) - Česká měna dopoledne zpevnila k euru i dolaru. Podle údajů serveru Patria Online byla koruna v 10:30 proti úternímu závěru silnější k euru o pět haléřů na 25,91 Kč/EUR a k dolaru o sedm haléřů na 19,57 Kč/USD. K dolaru se koruna obchoduje na měsíčních maximech.

Český statistický úřad ráno zveřejnil data, podle nichž důvěra v tuzemskou ekonomiku v červenci klesla. "Koruna dnes ráno posiluje k oběma hlavním měnám, a to navzdory poklesu důvěry českých spotřebitelů v domácí ekonomiku," uvedl k tomu analytik společnosti Akcenta Miroslav Novák.

"Za posílením koruny k dolaru stojí primárně lepší dopolední data z Evropy. Index nákupních manažerů vzrostl a překonal očekávání v obou největších evropských ekonomikách - ve Francii i v Německu," dodal Novák.

Podle něj může koruna během dne své zisky k americké měně dále rozšířit. "Bude záležet na odpoledních datech z USA. Naopak k euru se další posílení koruny nejeví příliš pravděpodobně a koruna by se tak i během dnešního dne měla pohybovat zhruba v rozmezí 25,90 - 26 Kč/EUR," uvedl.

Své zisky dále rozšířilo i euro vůči dolaru, a to na 1,3244 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK