Společnosti PepsiCo kvůli zdražení některých výrobků stoupl zisk

24.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 24. července (ČTK) - Americkému výrobci nealkoholických nápojů PepsiCo ve druhém čtvrtletí kvůli zdražení některých výrobků a zlepšení produktivity stouply příjmy. Čistý zisk se zvýšil na 2,01 miliardy dolarů (zhruba 39,6 miliardy Kč) z 1,49 miliardy dolarů (asi 29,4 miliardy Kč) ve stejném období před rokem. Tržby společnosti stouply na 16,8 miliardy dolarů. Je to víc, než podle agentury AP očekávali experti na Wall Street.

Mezi značky firmy patří sycené nápoje Pepsi, džusy Tropicana či brambůrky Frito-Lay. Právě zdražení oblíbených brambůrků společnosti pomohlo k lepším čtvrtletním výsledkům.

Bez započtení mimořádných položek zisk na akcii ve druhém čtvrtletí činil 1,31 dolaru. Analytici počítali s částkou 1,19 dolaru.

PepsiCo konkuruje americká společnost Coca-Cola, která je největším výrobcem nealkoholických nápojů na světě. Coca-Cola minulý týden uvedla, že ve druhém čtvrtletí jí čistý zisk klesl téměř o čtyři procenta na 2,68 miliardy dolarů (53 miliard Kč). Firma uvedla, že na hospodaření měla nepříznivé dopady slabší ekonomika a také nezvykle špatné počasí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK