Euro díky statistice z eurozóny posiluje

24.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 24. července (ČTK) - Euro dnes na devizových trzích posiluje a k dolaru se dostalo až na nejvyšší hodnotu za měsíc. Evropskou měnu podpořily nejnovější statistické údaje z eurozóny.

Kolem 18:10 SELČ euro vůči dolaru nepatrně vzrostlo na 1,3223 USD, když během dne vystoupilo až na 1,3256 USD, tedy nejvýše od 20. června. K jenu euro stouplo o 0,7 procenta na 132,41 JPY. Dolar vůči jenu posílil o 0,7 procenta na 100,21 JPY.

Aktivita v soukromém sektoru Německa v červenci již třetí měsíc za sebou roste a zpracovatelský sektor se vrátil k růstu. Zpráva ukazuje, že největší evropská ekonomika oživuje, když na přelomu loňského a letošního roku ztrácela dech. Index aktivity ve zpracovatelském sektoru Francie pak byl nejvýše za 17 měsíců.

Růst eura však podle obchodníků brzdí očekávání, že Evropská centrální banka bude ještě dlouho prosazovat uvolněnou měnovou politiku a mohla by dokonce dále snížit úrokové sazby. Na rozdíl od ECB centrální banka USA (Fed) zvažuje omezení svých stimulačních opatření na podporu ekonomického růstu, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK