Koruna koriguje zisky, oslabuje na 25,94 Kč/EUR a na 19,62 Kč/USD

25.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. července (ČTK) - Koruna v úvodu dnešního obchodování koriguje středeční zisky a oslabuje k oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:00 ztrácela k euru šest haléřů na 25,94 Kč/EUR a vůči dolaru byla slabší o sedm haléřů na 19,62 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance situace ve světě dalšímu posilování nesvědčí a koruna bude zřejmě také opatrná před blížícím se jednáním České národní banky. V rámci regionu se daří forintu, ale jeho ranní zisky jsou nevýrazné, zlotý společně s korunou lehce ztrácí, dodal.

Kurz eura k dolaru ovlivnila ve středu nová data. Evropská měna posilovala, zisky ale neudržela a podle Vlka kurz spadl pod hladinu 1,3200 USD/EUR. "Dnes ráno se snaží znovu růst a aktuálně se nachází na 1,3229 USD/EUR," uvedl Vlk. Podporou pro euro se podle něj může stát dnešní index podnikatelského klimatu Ifo. Středeční německý index nákupních manažerů (PMI) naznačil mírnou expanzi průmyslu, a to by se mělo odrazit i v indexu mnichovského institutu. Právě vzhledem k PMI ale výsledek lehce nad konsensem trhy nezaskočí, takže zisky pro euro budou zřejmě jen mírné, míní Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK