Toman:Jmenování generálního ředitele LČR není aktuální

25.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. července (ČTK) - Ministr zemědělství Miroslav Toman nehodlá aktuálně jmenovat nového generálního ředitele státního podniku Lesy České republiky, uvedl dnes na tiskové konferenci. Místo není obsazeno od loňského prosince. Řízením je podniku je pověřen ekonomický ředitel Michal Gaube. Toman nicméně připustil, že by v budoucnu mohl vypsat tendr na nového šéfa LČR.

"Zítra (v pátek) mám schůzku se zastupujícím generálním ředitelem Gaubem. Nemám v tuto chvíli v plánu nějakým způsobem měnit tuto pozici, v tuto chvíli ne," řekl ministr.

Zároveň však připustil, že by do budoucna mohl na pozici generálního ředitele státních lesů vypsat tendr. "To rozhodnutí udělám teprve po analýze stavu státního podniku a úkolů, které tam měly být plněny," podotkl.

Ke konci listopadu 2012 rezignoval na pozici šéfa Lesů ČR Svatopluk Sýkora. Důvody své rezignace neuvedl, podle některých médií tak učinil na nátlak Tomanova předchůdce Petra Bendla (ODS). Ten následně pověřil vedením Gaubeho s tím, že jde o dočasné řešení. Zároveň ministerstvo vypsalo tendr na nového generálního ředitele. V polovině letošního března ho však Bendl zrušil, protože prý kandidát nevyhověl jeho podmínkám, ani požadavkům premiéra Petra Nečase. Bendl pak uvedl, že nový tendr zprostředkuje personální agentura. Do Bendlova opuštění úřadu se tak však nestalo.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK