Akcie v USA dopoledne kvůli firemním výsledkům převážně klesaly

25.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 25. července (ČTK) - Americké akcie dopoledne převážně klesaly a širší index S&P 500 ztrácí již třetí den za sebou. Mohly za to smíšené výsledky hospodaření firem a obavy z dalšího zpomalení ekonomického růstu v Číně. Technologický trh však podpořila sociální síť Facebook.

V poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones klesl o 0,4 procenta na 15.474 bodů. Širší index Standard & Poor's oslabil o 0,3 procenta na 1682 bodů. Index technologického trhu Nasdaq posílil o 0,1 procenta na 3584 bodů.

Výsledky hospodaření automobilky General Motors a chemické firmy Dow Chemical byly příznivé. Doposud se však žádné čtvrtletní hospodářské výsledky firem, vyjma velkých amerických bank, nedají označit za tak působivé, aby poskytly trhu výraznou podporu. Výrobce těžké techniky Caterpillar však ztrácel kvůli nepříznivému výhledu.

Výrazný růst zaznamenala sociální síť Facebook. Akcie firmy díky překvapivě příznivým výsledkům za druhé čtvrtletí prudce rostly a dostaly se na nejvyšší hodnotu od loňského května, kdy firma vstoupila na burzu.

Investoři jsou rovněž nervózní kvůli obavám z dalšího zpomalení růstu čínské ekonomiky. Čínské akcie dnes druhý den za sebou oslabily, přestože vláda představila nové kroky na podporu ekonomického růstu, včetně pomoci pro vývozce a investice do železnice, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK