Koruna v závěru týdne posiluje k euru i dolaru

26.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. července (ČTK) - Koruna v závěru týdne posiluje k oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:15 se proti čtvrtku obchodovala vůči euru o čtyři haléře silnější na 25,89 Kč/EUR a k dolaru získala 11 haléřů na 19,48 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance zpevňuje koruna při absenci nových domácích zpráv, stejně jako zlotý. Nejvíce z regionálních měn posiluje maďarský forint. Jeho pohyb je podle Vlka navíc motivován i domácími zprávami. "Premiér (Viktor) Orbán zatím nesdělil podrobnosti o plánu na pomoc domácnostem s úvěry v cizích měnách, uvedl však, že vláda usiluje o klidné jednání s bankami a řešení, které by nepoškodilo finanční systém," poznamenal Vlk.

Euro vůči dolaru drží čtvrteční zisky a krátce po 10:15 dál lehce zpevnilo na 1,3293 USD/EUR. O růstu kurzu podle Vlka nakonec asi nejvíce rozhodl článek jednoho z komentátorů zaměřených na americkou centrální banku (Fed), v němž se uvádí, že na jednání příští týden nedojde ke změně v programu na nákup aktiv.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK