Aerolinky Air France-KLM ve druhém čtvrtletí snížily ztrátu

26.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 26. července (ČTK) - Francouzsko-nizozemská letecká společnost Air France-KLM ve druhém čtvrtletí snížila čistou ztrátu na 163 milionů eur (4,2 miliardy Kč) z 897 milionů eur (23,2 miliardy Kč) před rokem. Ke snížení ztráty přispěl plán snižování nákladů a počtu zaměstnanců. Společnost tříletý program oživení svých aktivit představila před více než rokem.

Šéf společnosti Alexandre de Juniac uvedl, že hospodářské výsledky se i přes obtížné ekonomické prostředí každé čtvrtletí zlepšují. Připustil ale, že na úrovni příjmů společnost zatím nesplňuje cíl, který si stanovila. Déle, než se předpokládalo, podle něj trvá zlepšení v divizi nákladní přepravy a letů na střední vzdálenosti.

Příjmy ve druhém čtvrtletí stagnovaly. Objem osobní dopravy sice vzrostl, nicméně příjmy, které plynou z přepravy jednoho zákazníka, se snížily.

Společnost Air France-KLM vznikla v roce 2004 spojením francouzského leteckého přepravce Air France s nizozemským konkurentem KLM. Firma soupeří s nízkonákladovými přepravci a tvrdí, že potřebují další tvrdá opatření, která by podpořila jejich aktivity. Společnost je podle serveru The Wall Street Journal chce představit na podzim. Zahrnovat prý budou plány na dobrovolný odchod zaměstnanců, ale také neupřesněná obchodní rozhodnutí týkající se odvětví letecké dopravy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK