Akcie v USA dopoledne po ztrátách technologických firem klesly

26.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 26. července (ČTK) - Americké akcie dopoledne klesaly a jsou na nejlepší cestě vykázat první týdenní ztrátu za měsíc. Propad způsobilo hlavně oslabení technologických firem v reakci na výsledky hospodaření.

V poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones klesl o 0,7 procenta na 15.447 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 oslabil o 0,5 procenta na 1681 bodů. Index technologického trhu Nasdaq se snížil o 0,3 procenta na 3595 bodů.

Akcie internetové cestovní kanceláře Expedia se kvůli slabým čtvrtletním výsledkům hospodaření propadly o 27 procent. Akcie výrobce internetových her Zynga klesly o 26 procent. Firma oznámila, že ruší plán na spuštění internetového kasina v USA. Ztrácela i maloobchodní společnosti Amazon.com kvůli horšímu výhledu vývoje zisku a tržeb, než čekali analytici.

Dařilo se však výrobci her Activision Blizzard, jehož akcie patřily dopoledne k nejvíce obchodovaným na trhu. Firma Vivendi oznámila, že plánuje prodat většinu ze svého majoritního podílu v Activision za 8,2 miliardy USD přímo firmě a jejímu vedení.

Trhy téměř nereagovaly na nejnovější statistiku z USA. Nálada spotřebitelů v USA v červenci stoupla nejvýše za šest let. Američané mají lepší názor na současné ekonomické podmínky, i když očekávají v nejbližším roce zpomalení tempa ekonomického růstu, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK