Koruna dopoledne mírně zpevnila k euru i vůči dolaru

29.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. července (ČTK) - Česká koruna dnes dopoledne mírně posílila k euru i dolaru, vůči oběma měnám si ve srovnání s pátečním závěrem polepšila o čtyři haléře. Kolem 10:20 se obchodovala na úrovni 25,89 Kč/EUR a 19,50 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

"Koruna začíná týden mírně silnější v rámci pásma, kde se obchodovala v posledních dnech," uvedl analytik Patria Online Tomáš Vlk. Koruna tak roste na rozdíl od dalších středoevropských měn. Polský zlotý podle Vlka dopoledne stagnoval, zatímco maďarský forint lehce oslaboval.

Finanční trhy budou zřejmě žít očekáváním čísel z USA, předpověděl Vlk. Ve středu budou zveřejněny výsledky schůzky měnového výboru americké centrální banky (Fed) a rychlý odhad vývoje americké ekonomiky za druhé čtvrtletí, v pátek pak data o červencové nezaměstnanosti v USA.

Kurz eura vůči dolaru přerušil pozvolný vzestup z posledního týdne a dnes bez větších změn zůstává na úrovni 1,3275 USD/EUR. Podle Vlka má tendenci spíš klesat. "Na eurodolaru je zatím znát opatrnost," doplnil analytik.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK