Koruna dopoledne stagnovala, držela své zisky z pondělka

30.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. července (ČTK) - Česká koruna dnes dopoledne stagnovala vůči oběma hlavním světovým měnám, držela tak své zisky z pondělka. V 10:30 byla na úrovni 25,86 Kč/EUR a 19,49 Kč/USD, vůči euru tak ve srovnání s pondělním závěrem o haléř oslabila a k dolaru o haléř zpevnila. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

"Žádné zprávy z domova nepřicházejí, stále se tak čeká na jednání centrální banky, před kterým ale do hry vstoupí také nové události ve světě," podotkl analytik Patria Online Tomáš Vlk.

Koruna podle Vlka vůči euru ráno lehce oslabila, později se ale vrátila na úrovně dobyté v pondělí. Podobně se dopoledne vyvíjel kurz maďarského forintu, polskému zlotému ranní nevýrazné ztráty zatím zůstaly. "Nálada na trzích je ale optimistická, což by mělo korunu ještě trochu posílit," uvedl hlavní ekonom Next Finance Vladimír Pikora.

Změny kurzu eura vůči dolaru byly ráno také nevýrazné. Evropská měna lehce posílila na 1,3270 USD/EUR, což podle Vlka souviselo s pozitivním úvodem obchodování na akciových a hlavních dluhopisových trzích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK