Fortuna prodává E-Investu osm procent na svém loterijním byznysu

30.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. července (ČTK) - Skupina Fortuna Entertainment Group podepsala smlouvu se společností E-Invest o prodeji osmiprocentního podílu ve firmě Fortuna sázky, která v Česku provozuje číselné a okamžité loterie. Fortuna o transakci informovala na svém webu. Společnosti E-Invest podnikatele Martina Ulčáka patří síť tabákových prodejen Geco.

"Smlouva byla podepsána minulý týden a v nejbližší době by mělo dojít k zanesení změny do obchodního rejstříku," uvedla Fortuna. Obě společnosti loni v květnu podepsaly smlouvu o smlouvě budoucí, ve které se dohodly na spolupráci v českém loterijním trhu.

Zástupci Fortuny v březnu na tiskové konferenci uvedli, že skupina do loterijního byznysu investovala více než 10,5 milionu eur (zhruba 271 milionů Kč). Dodali, že návratnost investice plánovanou na pět až deset let by mohl urychlit vstup strategického partnera.

FORTUNA sázky je dceřinou společností skupiny Fortuna, loterijní sázení nabízí na zhruba 6000 prodejních míst v České republice. Poskytuje také doplňkové služby, jako je dobíjení mobilních telefonů od všech hlavních mobilních operátorů.

Fortuna provozuje od roku 2011 hry Loto a Zlatých 11, později přidala loterii SuperLoto a minutovou loterii Fofr. Podíl Fortuny na českém loterijním trhu je do deseti procent.

Fortuna Entertainment Group vznikla v roce 2009 a stala se největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek. Vedle Česka působí na slovenském, polském a maďarském trhu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK