Thomson Reuters má vyšší tržby, pomohly účetní a daňové služby

30.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 30. července (ČTK) - Globální zpravodajská společnost Thomson Reuters ve druhém čtvrtletí zvýšila bez zahrnutí vlivu změn směnných kurzů tržby o dvě procenta na 3,1 miliardy dolarů (60,3 miliardy Kč). Firma uvedla, že jí k lepšímu výsledku pomohl větší zájem o její právní, daňové a účetní služby. Na celý letošní rok podnik předpokládá růst příjmů, který ale nepřekoná deset procent.

"Očekáváme, že výkon společnosti bude ve druhém pololetí lepší než v prvním," uvedl šéf společnosti James Smith.

Bez započtení některých položek činil zisk na akcii ve druhém čtvrtletí 48 centů, což je stejně jako ve stejném období loni. Analytici v průzkumu agentury Reuters v průměru počítali se ziskem 45 centů na akcii.

Thomson Reuters nyní spoléhá především na menší divize, že jí pomohou k růstu. Děje se tak v situaci, kdy se klienti na Wall Street stále vzpamatovávají z recese v roce 2009 a poptávka po finančně-informačních produktech stagnuje.

S problémy se v minulých letech potýkala divize financí a rizika, která se na celkových příjmech firmy podílí z 53 procent. Ve druhém čtvrtletí příjmy v této divizi klesly o procento.

Skupina Thomson Reuters vznikla v dubnu 2008, kdy kanadská společnost Thomson dokončila převzetí britské agentury Reuters. Zaplatila za ni více než 16 miliard dolarů (přes 312 miliard Kč v dnešním kurzu), a to v hotovosti a v akciích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK