Akcie v USA dopoledne díky firemním výsledkům zpevňovaly

30.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 30. července (ČTK) - Americké akcie dnes dopoledne mírně posilovaly, převážně díky solidním hospodářským výsledkům některých významných podniků. Trh nyní čeká na středeční údaje o vývoji tamní ekonomiky a výsledek zasedání americké centrální banky (Fed). Ten bude oznámen rovněž ve středu.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval nárůst o 0,2 procenta na 15.554 bodů. Širší index S&P 500 přidal 0,3 procenta na 1690 bodů, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite si připsal 0,8 procenta a pohyboval se kolem 3627 bodů.

Největší americký výrobce pneumatik Goodyear Tire & Rubber výrazně posiloval po zprávě, že výrazně zvýšil čtvrtletní zisk. Z příznivých čtvrtletích výsledků těžily rovněž akcie největší světové farmaceutické společnosti Pfizer.

Vzhůru zamířily také akcie stavitelů domů. Reagovaly tak na zprávu, že ceny domů ve Spojených státech v květnu meziročně stouply o 12,2 procenta, což bylo nejprudší tempo od března 2006.

Americké ministerstvo obchodu ve středu zveřejní údaje o vývoji hrubého domácího produktu za druhé čtvrtletí. Ve středu skončí i dvoudenní zasedaní Fedu. Předpokládá se, že banka bude zatím pokračovat v opatřeních na podporu hospodářského růstu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK