Škoda Transportation získala na Slovensku další velkou zakázku

31.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 31. července (ČTK) - Plzeňská Škoda Transportation získala na Slovensku další velkou zakázku. Po úspěchu v tendru bratislavského dopravního podniku (DPB) na dodávku 15 obousměrných tramvají za 39 milionů eur (miliarda korun) společnost uzavřela s DPB také kontrakt na 15 jednosměrných tramvají v hodnotě 36,75 milionu eur. ČTK o tom dnes informovala mluvčí DPB Agáta Staněková.

Součástí obou tendrů je opce na dalších 15 jednosměrných i 15 obousměrných tramvají a na údržbu vozů po dobu 15 let. Dceřiná firma Škody Transportation, společnost Škoda Electric, koncem června zase uspěla v tendru na dodávku 80 nových trolejbusů do Bratislavy za 41,6 milionu eur s opcí na dalších 40 vozidel.

Nové tramvaje získá Bratislava v průběhu dvou let. "Naše společnost Škoda Transportation slaví v Bratislavě další významný úspěch. Cestující se mohou těšit na zcela nová a moderní vozidla, která jim poskytnou vysoký komfort cestování," uvedl podle tiskové zprávy DPB k podpisu smlouvy na dodávku jednosměrných tramvají obchodní ředitel Škoda Transportation Jaromír Jelínek.

Bratislava dostane jednosměrné pětičlánkové tramvaje 29 T, které mají kapacitu 241 cestujících a které budou vybaveny také klimatizací. Před dvěma týdny uzavřela Škoda Transportation s DPB smlouvu na dodávku obousměrných pětičlánkových tramvají 30 T.

"Ukončili jsme tři velké zakázky na nákup nových vozidel financovaných zejména z prostředků Evropské unie. V případě využití opce dojde k radikální obnově přestárlého vozového parku městské hromadné dopravy v Bratislavě," uvedl generální ředitel DPB Ľubomír Belfi. Bratislava kupuje nové tramvaje poprvé od roku 1996 a současně půjde o první nízkopodlažní tramvaje, které budou ve slovenské metropoli nasazeny do běžného provozu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK