Novým generálním ředitelem Siemensu bude Joe Kaeser

31.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mnichov 31. července (ČTK) - Novým generálním ředitelem německého průmyslového koncernu Siemens se stane Joe Kaeser (56), který v současnosti zastává ve firmě pozici finančního ředitele. Kaeser nahradí ve funkci současného ředitele Petera Löschera (55) od 1. srpna. Oznámila to dnes dozorčí rada.

Löscher se stal ředitelem před šesti lety. V poslední době se však ocitl pod palbou kritiky kvůli slabému hospodaření Siemensu. Podle dnešního prohlášení dozorčí rady Löscher odchází po vzájemné dohodě.

Nového finančního ředitele zatím rada nezvolila. Jeho jmenování má být podle prohlášení oznámeno "ve vhodnou dobu", napsaly agentury AP a Reuters.

Investoři kritizovali Löschera hlavně za jeho údajnou pomalost v reakci na nepříznivý vývoj globální ekonomiky. Jeho věrohodnost navíc podkopala série varování před zhoršením zisku. Několikrát se mu také nepodařilo odhadnout vývoj poptávky na hlavních trzích. Společnost trpí útlumem globální ekonomiky, kvůli němuž německý vývoz klesl v květnu nejvýrazněji od konce roku 2009.

Siemens rovněž patří mezi největší firmy v Česku, kde zaměstnává zhruba 10.500 lidí. Skupina podniků Siemens v ČR vykázala v obchodním roce 2011/2012 obrat 32,5 miliardy korun a objem exportu dosáhl 21,5 miliardy Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK