Italská Generali má za sebou nejlepší pololetní zisk za pět let

01.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Řím 1. srpna (ČTK) - Italské pojišťovně Generali vzrostl v prvním pololetí čistý zisk o 28 procent na 1,08 miliardy eur (27,9 miliardy Kč). Oznámila to dnes firma, podle které jde o nejlepší pololetní výsledek za posledních pět let. Hospodaření firmy podpořily solidní výsledky v divizi neživotního pojištění.

Provozní zisk skupiny se zvýšil o více než pět procent na 2,4 miliardy eur, zejména díky aktivitám v oblasti pojištění majetku a úrazového pojištění. V divizi životního pojištění ale provozní zisk o sedm procent klesl.

V čele pojišťovny od minulého roku stojí Mario Graco, který plánuje získat čtyři miliardy eur z prodeje vedlejších aktivit, aby zvýšil kapitál. Novinářům sdělil, že poloviny tohoto cíle se již podařilo dosáhnout, především díky prodeji některých amerických aktivit a majetku v Mexiku.

Společnost dnes také potvrdila, že letos očekává vyšší provozní zisk než loni.

Generali je podle agentury Reuters třetí největší pojišťovnou v Evropě. Na českém trhu do holdingu patří Česká pojišťovna a také pojišťovna Generali. Generali se letos v lednu dohodla s českou PPF Group, že se do konce roku 2014 stane plným vlastníkem skupiny Generali PPF Holding (GPH).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK