Kolem Žďáru n.S. byl kvůli polomům vyhlášen zákaz vstupu do lesů

01.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jihlava 1. srpna (ČTK) - V okolí Žďáru nad Sázavou byl dnes kvůli rozsáhlým polomům vyhlášen zákaz vstupu do lesů. Platí pro veřejnost, a to až do konce října. Lesy byly poničeny pondělní bouřkou s prudkým větrem. Mnoho stromů bylo vyvráceno, další jsou poškozené a hrozí to, že spadnou. Mezi místa, do nichž by lidé neměli vstupovat, platí i oblíbené rekreační oblasti, mimo jiné okolí Velkého Dářka. Zákaz vstupu vydal odbor životního prostředí žďárského městského úřadu.

Jaroslav Doubek z odboru životního prostředí ČTK sdělil, že lidé nemají vstupovat do lesů v prostoru mezi obcemi Velká Losenice, Vepřová, Radostín, Račín, Polnička, Škrdlovice, Vojnův Městec a dále v oblasti mezi obcemi Herálec, Chlumětín, Svratka a Křižánky. Do lesů by neměli chodit turisté ani sběrači hub a borůvek.

Významné polomy jsou po pondělní bouřce také v lesích na Jihlavsku. Jihlavský magistrát varoval obyvatele před vstupem do porostů už v úterý. Zákaz vstupu tam ale do dnešního rána vydán nebyl, uvedl mluvčí magistrátu Radek Tulis.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK