Vodafone změní strukturu, evropské části spojí do jedné

01.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 1. srpna (ČTK) - Britský mobilní operátor Vodafone sloučí své části v severní, střední a jižní Evropě do jedné, kterou povede Philipp Humm. Úspěšnou tureckou divizi skupina zařadí do sekce zahrnující oblasti Afriky, Blízkého východu a Asie a Tichomoří. Reorganizace se má uskutečnit 1. října, uvedla firma.

Humm v červnu rezignoval na funkci prezidenta a generálního ředitele společnosti T-Mobile USA a ve Vodafone byl dosud ředitelem pro severní a střední Evropu. Vodafone o této jeho funkci informoval loni na konci června, kdy také sdělil, že evropský region rozdělí na dvě části, severní a střední a vedle toho jižní.

Dnes britský operátor uvedl, že nynější ředitel Vodafonu v jižní Evropě Paolo Bertoluzzo bude mít ve skupině na starosti obchodní a provozní záležitosti.

"Tyto organizační změny nám umožní zlepšit zákaznickou zkušenost a rychleji a důsledněji vyvíjet naši obchodní strategii," uvedl podle agentury Reuters výkonný ředitel skupiny Vittorio Colao.

Vodafone loni zaznamenal první pokles tržeb od roku 2005. Ve fiskálním roce, který skončil v březnu, se tržby snížily o 4,2 procenta na 44,4 miliardy liber (téměř 1,4 bilionu Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK