Deutsche Telekom je prý jediným zbývajícím zájemcem o aktiva GTS

01.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. srpna (ČTK) - Německý operátor Deutsche Telekom je zřejmě jediným zbývajícím zájemcem o majetek telekomunikační společnosti GTS Central Europe, která působí i v České republice. Uvedl to dnes server TMT Finance. O českou divizi GTS se údajně zajímala investiční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

Podle zdrojů TMT se Deutsche Telekom stal hlavním favoritem na nákup majetku GTS, když se několik dalších uchazečů ze soutěže stáhlo. Polský operátor Netia prý například pracoval na nabídce na převzetí polských aktiv GTS, ale nakonec ztratil zájem.

V minulosti se hovořilo také o dalších zájemcích o aktiva GTS, například o turecké společnosti Turk Telekom.

Skupina GTS Central Europe loni zvýšila provozní zisk o čtyři procenta na 103 milionů eur (zhruba 2,7 miliardy Kč). Tržby jí ale klesly o jedno procento na 387 milionů eur. Firma loni investovala 50 milionů eur, aby dokázala zareagovat na rozdílné požadavky svých zákazníků.

GTS Central Europe je předním poskytovatelem řešení založených na infrastruktuře v zemích střední a východní Evropy. Vlastní a provozuje rozsáhlou optickou síť a datová centra pokrývající celý region. V České republice, Polsku, Maďarsku, na Slovensku a v Rumunsku provozuje lokální sítě. Celkově má téměř 40.000 zákazníků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK