Z představenstva ČD Cargo odešel Zbyšek Waclawik

01.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. srpna (ČTK) - Představenstvo společnosti ČD Cargo opustil další člověk. Po středečním odvolání bývalého šéfa drah Petra Žaludy na funkci v představenstvu po jeho dnešním jednání rezignoval také obchodní ředitel firmy Zbyšek Waclawik. ČTK to řekl mluvčí ČD Cargo Zdeněk Větrovec.

Waclawik bude nadále působit ve vrcholovém vedení společnosti, neboť ve funkci obchodního ředitele zůstává. Představenstvo Carga je nyní dvojčlenné. Zůstává v něm finanční ředitel Petr Maj a nově jmenovaný člen Pavel Lamacz.

"Nový člen představenstva pan Lamacz je v rámci představenstva odpovědný za obchod," uvedl Větrovec s tím, že pokud by Waclawik nerezignoval, byla by v rámci představenstva tato funkce zdvojená. Lamacze jmenovala valná hromada do tříčlenného představenstva společnosti na uvolněné místo po odvolaném předsedovi představenstva Žaludovi. Funkce předsedy je ale i po dnešním jednání neobsazená.

Představenstvo ale naopak na dlouhodobě neobsazené místo provozního ředitele jmenovalo Zdeňka Meidla, který v ČD Cargo dosud působil jako odborný poradce. Rozsáhlé změny ve vedení státního dopravce odstartovalo úterní odvolání představenstva mateřských ČD v čele se Žaludou. Následně dozorčí rada jmenovala nové představenstvo, které Žaludu odvolalo i z funkce generálního ředitele ČD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK