Koruna dál oslabuje, k euru se dostala opět na hranici 26 Kč/EUR

02.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. srpna (ČTK) - Koruna dnes dopoledne dál oslabovala k oběma světovým měnám. Kolem 10:15 vůči euru klesla od čtvrtečního závěru o čtyři haléře na 26,01 Kč/EUR, na této hranici byla naposledy před deseti dny. K dolaru se koruna po ztrátě šesti haléřů obchodovala na 19,68 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Koruna začala ztrácet poté, co Česká národní banka ve čtvrtek poprvé hlasovala o přímých devizových intervencích. V hlasování sice neprošly, ale banka uvedla, že se jejich pravděpodobnost zvýšila.

"Dnes žádné další domácí události na programu nejsou a koruna je po otevření v klidu kolem uvedené úrovně," uvedl analytik Tomáš Vlk z Patria Online s tím, že žádný pohyb není ani u ostatních měn středoevropského regionu. V Maďarsku byla podle Vlka sice zveřejněna konečná data o obchodní bilanci, která jsou o něco horší než předběžná, ale pro trh budou neutrální.

Dolar k euru proti čtvrtku podle analytika klesl nepatrně, dopoledne se kurz pohyboval na 1,3217 USD/EUR. "Americká data byla velice dobrá a posílila šance, že dnešek přinese dobré zprávy z tamního trhu práce," komentoval možný vývoj Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK