Americké akcie po neuspokojivých údajích z USA klesly

02.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 2. srpna (ČTK) - Americké akcie po smíšené zprávě z amerického trhu práce dnes dopoledne místního času zamířily dolů a hlavní burzovní indexy Dow Jones a S&P 500 se vzdálily rekordním závěrečným hodnotám, na které vystoupily ve čtvrtek.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval pokles o 0,2 procenta na 15.569 bodu. Širší index S&P 500 klesl také o 0,2 procenta na 1703 bodů. Index technologického trhu Nasdaq Composite odepsal 0,1 procenta na 3673 bodů.

Americké ministerstvo práce dnes oznámilo, že domácí zaměstnavatelé v červenci vytvořili 162.000 nových pracovních míst, nejméně od března. Míra nezaměstnanosti ale klesla na 7,4 procenta a dostala se na nejnižší úroveň od prosince 2008. Smíšené signály by mohly americkou centrální banku přimět k větší opatrnosti, pokud jde o možné omezování současné mimořádně uvolněné měnové politiky, kterou podporuje americké hospodářství.

Akcie energetických společností v dopoledním obchodování ztrácely víc než zbytek trhu poté, co se americká těžařská společnost Chevron stala další velkou energetickou firmou, která vykázala nižší čtvrtletní zisky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK