Krajská veterinární správa od letošního ledna zvýšila frekvenci kontrol u výrobce dvojnásobně, objevila se zde každé dva týdny. Výrobce podle Dubna spolupracuje s dozorovým orgánem a poskytuje mu veškeré informace o opatřeních a zjištěních při kontrole výrobků. Zastavením výroby a komplexní sanitací provozovny prošel výrobce již letos v dubnu.
"U tvarůžků se objevovaly neušlechtilé plísně ještě před uplynutím doby použitelnosti výrobku. Inspekce v takovém případě vždy nařídila stáhnout výrobek dané šarže z prodeje. Zjištění jsme předávali právě Státní veterinární správě," doplnil Kopřiva.
V Lošticích na Šumpersku se tvarůžky vyrábějí od roku 1876. V roce 1897 převzal živnost Alois Wessels, podle jehož inicálů se firma jmenuje dodnes. V roce 2010 dostaly Olomoucké tvarůžky od Evropské unie status chráněného zeměpisného označení.