Zakladatel AAA Auto Denny se vzdal funkce ve vedení firmy

05.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. srpna (ČTK) - Zakladatel skupiny autobazarů AAA Auto Anthony Denny rezignoval na funkci předsedy představenstva. Společnost to dnes oznámila v tiskové zprávě. Denny se už loni vzdal postu generálního ředitele firmy, který po něm převzala Karolína Topolová.

 

"Top management společnosti se za posledních 15 let naprosto stabilizoval a je nyní schopen samostatně vést společnost velmi dobře i bez mé přímé účasti na operativní či rozhodovací úrovni. To mi poskytuje prostor zaměřit se na diverzifikaci mých aktivit. Právě zahajuji nové podnikatelské aktivity v oblasti automobilového sektoru se zaměřením na přeshraniční obchod, softwarové systémy a média," uvedl Denny.

Kromě postu předsedy představenstva AAA Auto a.s. se Denny vzdal také funkce v představenstvu nizozemské AAA Auto Group N.V., která českou skupinu autobazarů vlastní.

AAA Auto Denny založil v roce 1992. Skupina loni prodala 51.364 ojetých automobilů, což je meziroční nárůst o 14,6 procenta. Provozuje 30 poboček v ČR, na Slovensku a v Rusku. V příštích třech letech se chce vrátit do Maďarska a Polska a vstoupit na Ukrajinu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK