Pražská burza roste o více než půl procenta díky KB, Erste a O2

06.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. srpna (ČTK) - Pražská burza dnes posiluje, a to zejména díky akciím finančních titulů a Telefóniky. Hlavní index PX kolem 11:00 rostl o 0,59 procenta na 953,65 bodu, vyplývá z průběžných výsledků.

Akcie Erste posílily o 0,27 procenta na 625,20 koruny. Díky osmému růstu v řadě se tak akcie Erste posouvají na dvouměsíční maximum, uvedl Pavol Mokoš z Patria Direct.

Mokoš upozornil na rozhovor šéfa skupiny Erste Andrease Treichla pro maďarská média. Treichl řekl, že neplánuje odchod z maďarského trhu, přestože motivem pro odchod z Ukrajiny byla politická nepredikovatelnost a nestabilní podnikatelské prostředí tak, jak je tomu nyní v Maďarsku.

Z pondělního propadu se zotavují akcie KB, které stouply o 1,95 procenta na 3976 korun. Analytici JPMorgan zvýšili cílovou cenu pro tento titul na 4662 Kč z 4500 Kč, upozornil Mokoš.

Při absenci nových zpráv se daří i akciím pojišťovny VIG, které zdražily o 0,56 procenta na 1080 korun. Titul posiluje popáté v řadě, podle Mokoše na téměř čtyřleté maximum.

Cenné papíry Telefóniky přidaly 1,19 procenta na 297 korun. Mladá fronta Dnes (MfD) s odvoláním na své zdroje dnes uvedla, že Telefónica a Vodafone dokončují dohodu o spojení infrastruktury do společného podniku. Firmy tak chtějí snížit své náklady. Mluvčí operátorů sdílení sítí nevyloučili.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK