Americké akcie oslabují třetí den, obnovily se obavy z Fedu

07.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 7. srpna (ČTK) - Americké akcie dnes oslabují třetí den po sobě. Hlavní indexy Wall Street srážel pokles akcií bankovního sektoru a obnovené obavy z omezování podpůrné politiky centrální banky (Fed).

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) oslaboval o 0,5 procenta a pohyboval se kolem 15.440 bodů. Širší index S&P 500 ztrácel 0,6 procenta na 1687 bodů. Úhrnný index technologického trhu Nasdaq klesl o 0,7 procenta na 3639 bodů.

Ke konci úterního obchodování pokles akciového trhu prohloubilo vyjádření dvou činitelů Fedu. Ti naznačili, že masivní nákupy dluhopisů by se mohly v dohledné době době v případě příznivého vývoje ekonomiky začít snižovat.

Bankovní akcie dnes oslabovaly kvůli úterní zprávě, podle níž vláda podala na Bank of America civilní žalobu za údajný podvod na investorech z doby finanční krize. Akcie banky klesly o dvě procenta.

S&P 500 a Dow Jones tento týden ztrácejí asi 1,5 procenta. S&P 500 za šest týdnů do konce minulého týdne získal přes sedm procent a dostal se na nová rekordní maxima. V závěru období zveřejňování firemních výsledků za druhé čtvrtletí však trhu docházejí impulzy k dalšímu růstu a obchodníci si z dosavadního vzestupu vybírají zisky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK