Skupině GE Money klesl čistý zisk o čtvrtinu na 1,77 miliardy Kč

09.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. srpna (ČTK) - Skupině GE Money, do které patří GE Money Bank a GE Money Auto, klesl v pololetí čistý zisk o 23,8 procenta na 1,77 miliardy Kč. Banka o tom dnes informovala v tiskové zprávě s tím, že důvodem byly hlavně vnější ekonomické podmínky, investice do vztahů se zákazníky a odlišné rozložení tvorby opravných položek v průběhu tohoto roku. Celková aktiva skupiny zůstala na 135 miliardách korun.

Společnost zvýšila opravné položky na potenciální budoucí ztráty z úvěrů 462 milionů Kč. "Chránit bilanci naší banky před možnými dopady současného či budoucího ekonomického zpomalení považujeme za svůj silný závazek," uvedl generální ředitel GE Money Bank Sean Morrissey.

Úvěry poskytnuté klientům klesly meziročně o 2,5 procenta na 115 miliard korun. Objem nových obchodů ve firemním bankovnictví stoupl o téměř deset procent. Vklady klientů se snížily skupině o pět procent na 96,5 miliardy korun. Kapitálová přiměřenost skupiny vzrostla na 23,8 procenta. Počet poboček banky se meziročně zvýšil o pět na 259, počet bankomatů o 15 na 708 a počet klientů o 0,4 procenta na 1,06 milionu.

Skupina GE Money Česká republika je součástí GE Capital, globální finanční divize společnosti General Electric. GE Money Bank patří v Česku ke středně velkým bankám.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK