PPF Mobile Services zvažuje vstup na telekomunikační trh v SR

12.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 12. srpna (ČTK) - Česká společnost PPF Mobile Services (PPFMS), která patří do skupiny PPF podnikatele Petra Kellnera, zvažuje vstup na slovenský telekomunikační trh. Vyplývá to z připomínek, které firma zaslala k připravované slovenské aukci kmitočtů pro mobilní sítě. Vyhodnocení konzultací k chystané soutěži zveřejnil slovenský telekomunikační úřad.

"PPFMS považuje připravovanou aukci kmitočtů a s tím spojený nástup technologie 4G LTE za velmi atraktivní a ve střednědobém až dlouhodobém horizontu pravděpodobně jedinou reálnou příležitost vstupu na trh," uvedla česká firma, která zvažuje účast na aukci kmitočtů nejen na Slovensku, ale také v ČR.

Slovenský telekomunikační úřad se neztotožnil s návrhem PPFMS, aby část kmitočtů vyhradil pro nové operátory. Podle české společnosti by právě vstup nového operátora zvýšil konkurenci na slovenském trhu.

Do veřejných konzultací k připravované slovenské aukci se kromě PPFMS zapojily také další firmy včetně trojice stávajících mobilních operátorů v zemi, a to společnosti Orange, Slovak Telekom a Telefónica Slovakia.

Aukce kmitočtů na Slovensku v pásmech 800, 1800 a 2600 MHz by se měla uskutečnit ještě tento rok.

Podobnou aukci připravuje Český telekomunikační úřad (ČTÚ). Finální podmínky soutěže kmitočtů pro rychlé mobilní sítě LTE má úřad oznámit tento měsíc. Předchozí aukci ČTÚ zrušil kvůli nevhodně nastaveným podmínkám.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK