E15: Představenstvo ČD odvolalo ředitele pro marketing Šebeňu

13.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. srpna (ČTK) - Nové představenstvo Českých drah (ČD) v čele s Daliborem Zeleným dnes odvolalo výkonného ředitele pro marketing a produkty Miroslava Šebeňu. Informoval o tom server E15.cz. Šebeňa zároveň řídil strategii a obchod ČD a do konce července byl v představenstvu společnosti.

Šebeňa měl podle serveru v drahách pověst pracovitého profesionála, který do představenstva nechtěl. Do Českých drah přišel stejně jako nedávno odvolaný šéf Petr Žaluda z finanční skupiny AXA.

"Personální změny na úrovni vyššího a středního managementu Českých drah mají posílit odbornost řídících pracovníků. Jde o interní změny, o kterých budeme standardním způsobem informovat naše nadřízené orgány a zaměstnance," sdělilo serveru tiskové oddělení ČD.

Personální změny se zatím nedotkly výkonného ředitele pro ekonomiku Petra Vohralíka, píše E15.cz. Jako o možném novém členovi managementu drah se podle serveru hovoří o Zbyňku Honysovi, který nyní vede komunikační odbor Správy železniční dopravní cesty. Sám Honys serveru E15.cz předběžnou nabídku od ČD bez bližších podrobností potvrdil.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK