Koruna dopoledne mírně posiluje k euru i dolaru

14.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. srpna (ČTK) - Česká měna na dnes zveřejněná data o vývoji domácí ekonomiky, která se po poklesu v šesti čtvrtletích v řadě dostala z recese, reaguje nevýrazně. Podle serveru Patria Online do 11:00 koruna k euru proti úternímu závěru posílila o tři haléře na 25,82 Kč/EUR, k dolaru o šest haléřů na 19,47 Kč/USD.

"Jednak to vypadá, že koruna konec recese už částečně zohlednila posílením v posledních dnech. Navíc data asi moc nesníží hrozbu intervence ČNB. Její pozornost totiž míří hlavně na inflaci a dnešní údaje ČSÚ naznačují nadále slabou domácí poptávku, která ceny táhnout vzhůru nebude," uvedl analytik Patrie Tomáš Vlk.

Zveřejněna byla i další evropská data o HDP. Růst polské i maďarské ekonomiky splnil podle Vlka očekávání. "Ani v jednom případě nebyla čísla důvodem k reakci trhů a oslabení zlotého s forintem nezabránila," podotkl.

Dolar k euru se dopoledne obchoduje za 1,3259 USD/EUR. "Rovněž u eurodolaru vidíme pouze vlažnou reakci na nová data. Ta přitom vyznívají pozitivně pro euro," dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK