Americké akcie dopoledne oslabovaly

14.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 14. srpna (ČTK) - Akciové trhy ve Spojených státech dnes dopoledne klesaly, protože slabé výsledky maloobchodní společnosti Macy's vyvolaly obavy ohledně vývoje spotřebitelských výdajů. Ty jsou klíčovou složkou americké ekonomiky.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval pokles o půl procenta na 15.375 bodů. Širší index S&P 500 se snížil o 0,3 procenta na 1688 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite klesl o 0,2 procenta na 3675 bodů, napsala agentura AP.

Akcie společnosti Macy's zamířily dolů poté, co čtvrtletní zisk i tržby podniku zaostaly za očekáváním analytiků. Firma slabé výsledky zdůvodnila neochotou spotřebitelů utrácet.

Technologický gigant Apple nicméně pokračoval v růstu. Investor Carl Icahn v úterý oznámil, že ve firmě získal "velký" podíl, a označil její akcie za výrazně podhodnocené.

Vzhůru zamířil rovněž výrobce hudebních nástrojů Steinway Musical Instruments. Ten se dohodl na svém převzetí investiční společností Paulson & Co za zhruba 512 milionů dolarů (asi deset miliard Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK