Anketu Grand Restaurant vyhrála Terasa U Zlaté Studně

04.12.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


perex-img Zdroj: Finance.cz

Praha 4. prosince (ČTK) - Vítězem ankety hodnotící české restaurace Maurerův výběr Grand Restaurant se stala pražská Terasa U Zlaté Studně. Druhé místo získala rovněž pražská restaurace, a to Alcron. Výsledky dnes zveřejnily Hospodářské noviny. Oba nejoceňovanější podniky se v minulých ročnících ankety dostaly do první desítky a Terasa U Zlaté Studně v anketě zvítězila už v roce 2011. Nováčkem mezi nejlepšími deseti je naopak letos třetí Farma Košík z obceTuchom na Nymbursku.

Z mimopražských restaurací se v anketě letos mezi prvními deseti umístil i brněnský podnik zaměřený na mořské speciality Koishi fish & sushi, který zvítězil v roce 2012 a letos byl čtvrtý. Restaurace hotelu Promenáda v Karlových Varech skončila devátá a hned za ní v pořadí je zámecká restaurace Piano Nobile z hotelu Chateau Mcely, která zvítězila loni.

Ankety se zúčastnilo téměř 600 hodnotitelů, kteří české restaurace posuzují tajně a na svoje náklady. Na základě jejich hodnocení vzniká gastronomický průvodce, který jeho vydavatel Pavel Maurer založil v roce 1997 pod názvem Gurmán. Jeho cílem je přinášet o restauracích ověřené informace.

Prvních deset restaurací:

Terasa U Zlaté Studně, šéfkuchař Pavel Sapík, Praha Radisson Blu Hotel, Alcron, šéfkuchař Roman Paulus, Praha Farma Košík, šéfkuchař Václav Košnář a Vladimír Plaček, Tuchom Koishi fish & sushi, šéfkuchař Petr Fučík, Brno Le terroir, šéfkuchař Jan Punčochář a Pavol Pavlík, Praha Bellevue, šéfkuchař Petr Bureš, Praha Essensia, Mandarin Oriental hotel, Prague, šéfkuchař Jiří Štift, Praha La Degustation Boheme Bourgeoise, šéfkuchař Oldřich Sahajdák, Praha Promenáda, šéfkuchař Milan Kladívko, Karlovy Vary Chateau Mcely, Piano Nobile, šéfkuchař Jan Štěrba, Mcely

Zdroj: Hospodářské noviny

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK