Ty nejjednodušší grily mají podobu větší či menší plechové nádoby opatřené nožičkami a roštem. Často se takové zařízení prodává v kufříku, jehož víko a dno slouží právě jako ohniště a protivětrná clona. Topí se v nich buď dřevem nebo dřevěným uhlím a získáme je za velmi příznivou cenu, která však kompenzuje i největší nevýhodu těchto zařízení, kterou je značná nestabilita, zejména za větrného počasí, případně při některých komplikovaných kuchařských výkonech. Dražší grily této kategorie mají nožičky polohovací, takže je můžeme v případě nerovnosti terénu upravit tak, aby byl gril dostatečně stabilní.
Pokud se grilování věnujeme alespoň několikrát do roka, zvolme raději některý stabilnější výrobek s pevnou konstrukcí opatřenou kolečky pro snadnější manipulaci. Pojízdné grily předpokládají uložení na chráněném stanovišti v případě, že je právě nevyužíváme, nejsou totiž konstruovány pro dlouhodobější vystavení vlivům počasí. Svou stavbou se podobají přenosným grilům, jsou však vybaveny i praktickými odkládacími plochami. Momentálně žádané jsou krby kruhové, opatřené odklápěcím víkem, které slouží jednak jako ochrana proti větru, jednak jako běžná poklice ke zvýšení teploty při grilování. Maso se však pod poklopem nesmí dusit.