Americké akcie dál mírně zpevňují, trh sleduje firemní výsledky

14.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 14. července (ČTK) - Americké akcie dnes pokračují v růstu, hlavní indexy ale po pondělním více než jednoprocentním vzestupu v první polovině obchodování posilovaly už jen mírně. Investoři se zaměřují na firemní výsledky a sledují pohyby ceny ropy po dohodě světových mocností s Íránem.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času (18:00 SELČ) získával 0,4 procenta na zhruba 18.043 bodů. Širší index S&P 500 zpevňoval stejným tempem a dostal se na 2108 bodů, index trhu Nasdaq se pohyboval kolem 5110 bodů se ziskem 0,7 procenta.

Americké firmy nyní postupně zveřejňují výsledky za druhé čtvrtletí. Podle odhadů analytiků dotázaných agenturou Thomson Reuters se čeká v průměru nejhlubší pokles tržeb za téměř šest let a snížení zisků o 2,9 procenta.

Světové mocnosti se ve Vídni dohodly s Íránem na omezení jeho jaderného programu výměnou za odvolání ekonomických sankcí. Ceny ropy na to reagovaly zpočátku propadem o zhruba dvě procenta, odpoledne ale většinu ztrát smazaly, což akciím na Wall Street pomohlo navázat na pondělní nárůst. Jím trh reagoval na dohodu eurozóny s Řeckem a pokračující výrazné zotavování čínských akcií.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK