Teplárna Č.Budějovice má novou dozorčí radu

15.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


České Budějovice 15. července (ČTK) - Valná hromada Teplárny České Budějovice dnes napodruhé zvolila sedm členů dozorčí rady. Volba se opakovala, protože 27. května se radu zvolit nepodařilo. Zástupce majoritního akcionáře a náměstek primátora Pavel Matoušek (ANO) tehdy nečekaně a v rozporu s usnesením zastupitelstva města pro ně nehlasoval. Důsledkem byl rozpad radniční koalice a vyloučení Matouška a dalších dvou členů ANO z hnutí.

Akcionáři do dozorčí rady zvolili sedm členů v souladu s usnesením zastupitelstva města. Jsou mezi nimi zastupitelé Juraj Thoma (OPB), Jaroslav Mach (ČSSD), Radek Mach (KDU-ČSL), Roman Kubíček (ANO), Michal Kohn (ANO), Ivan Nadberežný (KSČM) a Petra Šebestíková (TOP 09). Je možné, že po ustanovení nové koalice na radnici někteří funkce opustí a nová politická reprezentace bude do orgánů společnosti delegovat jiné členy.

Akcionáři dnes v souladu s programem schválili také smlouvy o výkonu funkce člena dozorčí rady, které stanovují i roční odměnu členům dozorčí rady, a to 420.000 Kč předsedovi, 180.000 Kč místopředsedovi a 120.000 Kč jejím členům.

Výnosy Teplárny České Budějovice, jejímž majoritním vlastníkem je město, loni meziročně klesly o 128 milionů korun na 865,925 milionu, zisk před zdaněním o více než 24 milionů korun. Základní kapitál společnosti přes 558 milionů korun vlastní 378 akcionářů, z toho město České Budějovice 99,55 procenta. Počet akcionářů meziročně klesl o 395 a podíl města se zvýšil o téměř 20 procent. Teplárna loni zaměstnávala 255 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK