Profi Credit půjčil v pololetí 4,6 mld. Kč, o 17 procent více

17.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. července (ČTK) - Společnost Profi Credit poskytla v letošním 1. pololetí klientům v Česku, Polsku, Rusku, Bulharsku a na Slovensku úvěry za více než 4,6 miliardy korun, což je v meziročním srovnání nárůst o 17 procent. Firma o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě.

Český Profi Credit půjčil klientům v uvedeném období stejně jako loni více než miliardu korun. Celkem uzavřela společnost v Česku za půl roku přes 10.000 nových smluv. \"Daří se nám především na poli zaměstnaneckých úvěrů. Věříme, že do konce roku svou pozici v rámci nebankovních úvěrů ještě posílíme,\" uvedl marketingový ředitel Profi Creditu Ondřej Lokvenc.

Největší nárůst objemu úvěrů si připsal Profi Credit v Polsku, kde půjčil přes dvě miliardy korun, což je meziroční nárůst o 36 procent. Společnosti se dařilo i na Slovensku, kde rostla o 17 procent, a objem poskytnutých úvěrů překročil 1,1 miliardu Kč. V Rusku loni společnost začala poskytovat úvěry a rostla čtyřnásobně. Ruský trh je v segmentu spotřebitelských úvěrů jeden z nejrychleji rostoucích trhů na světě, letos rozšíříme služby do dalších regionů,\" dodal generální ředitel Profireal Group David Chour.

Profi Credit patří do finanční skupiny Profireal Group. Nadnárodní společnost působí na finančních trzích střední a východní Evropy od roku 1994.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK