Společnost LSG Sky Chefs celosvětově připravuje každé třetí jídlo podávané v letadlech, pokrmy tak připravuje i pro jiné letecké společnosti, než je Lutfhansa a její dceřiné aerolinky. Kvůli růstu popularity nízkonákladových leteckých společností ale klesá poptávka, proto chce cateringová firma své podnikání přebudovat.
Mluvčí firmy uvedla, že připravované změny jsou ve velmi rané fázi. Již nyní je ale jasné, že společnost uzavře do konce letošního roku provozy v Drážďanech a v příštím roce v Brémách. Mycí služby ke své kuchyni ve Frankfurtu nad Mohanem pak hodlá předat externí firmě.
Kvůli vysokým nákladům na zaměstnance v Německu plánuje LSG Sky Chefs přemístit kuchyně do zahraničí. Nová centrální kuchyně by měla začít s přípravou pokrmů již v prvním čtvrtletí nadcházejícího roku. Firma chce na tomto provozu především vyzkoušet jeho logistické zapojení do své sítě, aby z Česka mohla obsluhovat mimo jiné i německá letiště. Ve hře je tak zrušení pracovních míst například na německých letištích v Hannoveru, Lipsku, Berlíně, Stuttgartu či Hamburku.